Parrot Tunes: Καλύτερη διαχείριση των album covers και άλλες βελτιώσεις

Στο 0.18.0 που μόλις ανέβηκε, έπιασα κυρίως κάποια πράγματα που κάνει η εφαρμογή όταν σώζει τα album covers.

Συγκεκριμένα, όλες οι μέθοδοι που αφορούν αυτές τις λειτουργίες, σπάσανε σε ξεχωριστή κλάση, για καλύτερη συντήριση και βελτίωση του κώδικα.

Η δημιουργία των μικρότερων εκδόσεων, δεν γίνονταν σωστά και χωρίς κάποιους απαραίτητους ελέγχους. π.χ. δεν δημιουργούνταν τα νέα αρχεία σύμφωνα με την σωστή αναλογία των διαστάσεων τους, με αποτέλεσμα όσα δεν ήταν τετράγωνα, να εμφανίζονται παραμορφωμένα.

Πλέον αυτό έχει διορθωθεί. Ταυτόχρονα η λειτουργία της “επαναδημιουργίας album covers” στην οθόνη της συλλογής, έχει επανασχεδιαστεί. Αν πατήσει ο χρήστης στο σχετικό κουμπί, τότε η εφαρμογή καθαρίζει όλες τις δημιουργημένες μικρογραφίες και τις φτιάχνει από την αρχή. Επίσης, ψάχνει για διάφορα πιθανά “σκουπίδια” στα αρχεία και στην βάση.

Η λειτουργία αυτή, αφορά κυρίως όσους χρησιμοποιούσαν ήδη την εφαρμογή κι έτσι είχαν δημιουργηθεί προβληματικές μικρογραφίες.

Στο update αυτό, έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο interface και σε κάποιες μικρολεπτομέρειες. Συγκεκριμένα στο activity window, έχει βελτιωθεί το styling (με βάση το bootstrap) των μυνημάτων που εμφανίζονται.

Τέλος, προστέθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τους απαιτούμενους φακέλους, όταν ο χρήστης ανεβάζει αρχεία. Πριν “κρεμούσε” η εφαρμογή, αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην ύπαρξη ή στα δικαιώματα κάποιου απαιτούμενου φακέλου.

This entry was posted in Development News. Bookmark the permalink.