Περιεχόμενα
- Εγκατάσταση
- Αρχικές ρυθμίσεις
- Απαιτήσεις εφαρμογής
- Γνωστά προβλήματα
- Σημειώσεις
- Update των αρχείων της εφαρμογής
Με Docker (προτείνεται)
- Κάνουμε εγκατάσταση το Docker στο desktop μας ή όπου αλλού θέλουμε (Linux, Mac OS, Windows)
- Κατεβάζουμε από εδώ τα αρχεία της εφαρμογής και τα βάζουμε στον φάκελο που θέλουμε. Ή με download ή με git
git clone https://rocean@bitbucket.org/rocean/owmp.git owmp
- Μπαίνουμε με κονσόλα (terminal σε Mac OS, Command Prompt σε Windows) στον φάκελο που κατεβάσαμε τα αρχεία
- Αντιγράφουμε το αρχείο .env.sample σε νέο με όνομα .env
- Προαιρετικά, κάνουμε edit το αρχείο .env (βρίσκεται στο root directory της εφαρμογής), αν θέλουμε να αλλάξουμε τα ports που θα τρέχει η εφαρμογή, τα mysql credentials ή να δηλώσουμε τον φάκελο που έχουμε τα αρχείας της μουσικής μας. Οδηγίες για το πως και τι αλλάζουμε, έχει μέσα στο ίδιο το αρχείο .env.
- Τρέχουμε την εντολή
docker-compose up -d
Η εντολή αυτή κάνει build δύο containers. Τον mysql-server και τον apache-server. Ελέγχουμε αν όντως έχουν γίνει σωστά build και τρέχουν, με την εντολή
docker ps
Το αποτέλεσμα της εντολής θα είναι κάπως έτσιΣτα ονόματα των container, το αρχικό κομμάτι (owmp_) είναι το αντίστοιχο με το όνομα του φακέλου στον οποίο βρισκόμαστε και έχουμε κατεβάσει τα αρχεία της εφαρμογής.
- Αν είναι όλα εντάξει, τότε μπαίνοντας στον browser, στην διεύθυνση http://localhost:7777 (ή http://host_server_ip:7777, αναλόγως από που μπαίνουμε), θα ανοίξει η εφαρμογή
Χωρίς Docker (δεν προτείνεται)
– Δημιουργούμε μία βάση στην mysql. Δεν χρειάζεται να γίνει import κάποιο sql script. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει αυτόματα όλο το structure της βάσης
– Κατεβάζουμε από εδώ τα αρχεία της εφαρμογής στον φάκελο που θέλουμε στον web server. Ή με download ή απευθείας με git
git clone https://rocean@bitbucket.org/rocean/owmp.git owmp
Το project στο bitbucket.org είναι εδώ.
– Μετονομάζουμε το src/config.inc.php.sample σε src/config.inc.php και βάζουμε τα στοιχεία της mysql
– Δίνουμε δικαιώματα εγγραφής στον φάκελο /upload
– Τρέχουμε την εφαρμογή και δημιουργούμε τον πρώτο admin χρήστη.
Με την δημιουργία του χρήστη δημιουργούνται αυτόματα και οι αρχικές τιμές στα options
– Κάνουμε login στην εφαρμογή και πάμε στις ρυθμίσεις, στα options, για να κάνουμε όσες αλλαγές θέλουμε.
– Πάμε στην Συλλογή και προσθέτουμε τις διαδρομές που βρίσκονται τα αρχεία της μουσικής μας συλλογής, για να μπορέσει η εφαρμογή μετά να τα εισάγει στην βάση δεδομένων.
Σε κάθε σημείο της εφαρμογής, που χρειάζεται, υπάρχει ένα εικονίδιο ερωτηματικού που πατώντας το εμφανίζει λεπτομερείς οδηγίες για το συγκεκριμένο σημείο.
Απαιτεί εγκατάσταση σε linux (Apache, PHP, mySQL), γιατί χρησιμοποιούνται κάποιες linux εφαρμογές και άλλες command line εντολές.
Προσοχή στα filenames των αρχείων να μην έχουν περίεργους ειδικούς χαρακτήρες, αλλιώς δεν θα αναγνωρίζονται και θα βγάζει πρόβλημα στον συγχρονισμό. π.χ. αν ένα αρχείο έχει τον χαρακτήρα ‘+’ τότε “χτυπάει”.
Πρόβλημα έχει και με τα Ελληνικά metatags σε κάποια mp3. Περνιούνται στην database αλλά σε κάποια μπορεί να βλέπει “κινέζικα”.
Το interface σε καμιά περίπτωση δεν είναι τελειωμένο, αλλά τα βασικά γίνονται κανονικά.
Χρειάζεται μετάφραση στα Αγγλικά σε κάποια κείμενα βοήθειας.
Για τα αρχεία σας δεν υπάρχει πρόβλημα να διαγράψει κάτι. Όπου χρειάζεται (όταν πατήσουμε εμείς διαγραφή) ρωτάει πρώτα για επιβεβαίωση. Ενώ όταν θέλει να διαγράψει μαζικά αρχεία (στον συγχρονισμό π.χ αν βρει διπλά αρχεία) πάλι ρωτάει και χρειάζεται επιβεβαίωση.
Επίσης δεν κάνει edit κανένα αρχείο. Όλα τα metadata γράφονται στην βάση δεδομένων και τα artworks σώζονται σε σχετικό directory.
UPDATE ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Κατεβάζουμε τα αρχεία από το project και τα αντιγράφουμε πάνω στα προηγούμενα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το git για αυτόματα
sudo git pull